Ongezien Amsterdam: wandel-audiotours

Ga naar avontuurlijkwandelen.nl/ongezien-amsterdam

 

Ongezien Amsterdam  is een serie audiotours met wandelingen door Amsterdam. De stad waar wij wonen en opgesloten zitten als het virus opspeelt. Wandelen deden we wel, vooral buiten het centrum. Daarbij ontdekte wij allerlei zaken waar we jarenlang straal aan voorbij liepen. Ontdekkingen die we graag met u delen.

We liepen door de levendige winkelstraten van Nieuw West en gingen in de Bijlmer op zoek naar de groene droom van Siegfried Nassuth. En wat te denken van een bedevaart van Igreja de Fatima naar Lourdes aan de Sloterplas. Niet om te bidden, maar nieuwsgierig naar wat er met de kerken is gebeurd die we onderweg tegenkomen. En hoe zit het met andere monumentale gebouwen zoals badhuizen en brandweerkazernes? In deze serie audiotours komt het allemaal aan bod. We lopen langs verdwenen en herrezen beelden, bruggen van de Amsterdamse School, standbeelden, woonboten, street art, begraafplaatsen en nog veel meer. Natuurlijk hebben we ook een korte wandeling langs bierbrouwerijen.

Elke audiotour is te beluisteren met de gratis te downloaden app IZItravel voor Android en Apple smartphones. In de audiotour krijgt u een route te zien met kijkpunten. Als u de app geopend hebt en een van die punten nadert start automatisch een verhaal. Op de smartphone kunt u dat verhaal ook lezen en (historische) foto's bekijken.  De routes zijn relatief kort want kijken en snuffelen vraagt heel wat tijd. Hieronder links naar de eerste serie van 8 audiotours die we op 19 juni 2021 zullen publiceren op de IZItravel app.

 
 
 
 

Later volgen nog:

  • Rondje badhuizen van de Amsterdamse School
  • Van de Oude Willem naar de Victor: wandeltocht langs brandweerkazernes
  • Van Walhalla naar Homeland: een korte tocht langs Amsterdamse brouwerijen
  • Rondje kerkhoven rond Westerpark
  • Anonieme beelden
  • Van Istandbul naar Marrakech
  • Muurreclames in Mokum
  • Wonen in de Amsterdamse grachten